Historie

SIFosis er den officielle fanklub, som støtter Silkeborg IF. Klubben opstod sidst i 90’erne, nærmere bestemt 1998 da de tre fanklubber Red Eyes, SIFanerne og Red Army fusionerede, og blev til SIFosis som vi kender det i dag.

Fankulturen i Silkeborg startede for alvor i guldsæsonen 1994, hvor der var rigtig mange tilhængere, og som en naturlig del af det, blev der dannet en masse forskellige fangrupperinger.

Især de tre førnævnte fanklubber fik god succes, og havde en god fremgang, indtil idéen om en fusion til én stor fanklub opstod. Det var noget som de forskellige bestyrelser meget hurtigt blev enige om, og dermed blev fusionen en realitet i 1998.

Formålet med den nye storklub, var at få samlet medlemmerne et sted, og få skabt en bedre stemning til både hjemme- og udekampe. Ordet stemning er meget forskelligt fra person til person, men i SIFosis forstand betyder det, at man viser sin støtte til klubben ved sang og klap, mens vi tager kraftig afstand fra brug af illegale romerlys, negative sange/tilråb og ikke mindst ballade.

En anden men også meget vigtig ting, i SIFosis, er at vi støtter holdet 100%, både i medgang og ikke mindst i modgang. Her føler vi, det er meget vigtigt at vise spillerne, at vi er der for dem, selv når spillet ikke er som vi helst så det.

SIFosis samarbejder med Stoltheden om at arrangere busture og andre stemningsskabende tiltag.

Formål

  • At arbejde for bedst mulig opbakning til SIF’s  førstehold hjemme som ude
  • At styrke det sociale sammenhold blandt medlemmerne
  • At bekæmpe ethvert tilløb til vold og usportslig optræden i forbindelse med fodboldkampe, gennem samvær, samarbejde og arrangementer med andre klubbers fans
  • At arbejde for, at alle tilskuere opfører sig sportsligt korrekt og følger kontrollørers og politiets anvisninger, samt gældende stadionregler
  • At være bindeled mellem SIF og deres tilhængere

Anden information

SIFosis er medlem af DFF, Danske Fodboldfanklubber hvor fanklubberne arbejder for gode og sikre forhold for fans på de danske stadions.